Wat is discriminatie

Als het over discriminatie gaat dan maak je onterecht verschil in de behandeling van mensen. Je kunt denken bij discriminatie aan het geslacht, maar ook aan de afkomst, de leeftijd, de huidskleur, het ras, de burgerlijke staat, de handicap, godsdienst of seksuele voorkeur. Als je mensen uit gaat schelden of ergens niet bij betrekt is dat discriminerend. Je doet dat omdat zij bijvoorbeeld een andere huidskleur hebben of niet oud genoeg zijn. Het wordt vaak ook gezien als pesten maar discrimineren kan net wat verder gaan. Mensen mogen er niet bij horen van je omdat zij bijvoorbeeld een ander geloof hebben. Op veel scholen wordt het hard aangepakt als kinderen discrimineren, maar je kunt het niet altijd voorkomen.

Ook op internet is er vaak sprake van discriminatie. Je hoort het ook vaak in het nieuws. Iemand die ergens niet binnen mag vanwege zijn seksuele voorkeur. Net als dat er in bepaalde landen geen homo’s mogen trouwen en in andere landen weer wel. Ook dat wordt door veel mensen als discriminatie gezien. Sommige mensen spreken al erg snel van discriminatie, anderen vinden het soms gewoon flauwekul of pesten en spreken pas wanneer het langer aanhoudt echt van discriminatie. Het is daarom goed dat je weet wat het is, zodat je het kunt herkennen. Het is belangrijk dat je mensen accepteert om wie ze zijn. Je mag ze niet beoordelen om de huidkleur of om het ras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>